Faizsiz Konut Finansmanı İle Ev Alanlara Avukat Desteği

Faizsiz Konut Finansmanı İle Ev Alanlara Avukat Desteği

Faizsiz konut finansmanı son yıllarda Türkiye’de yükselen ve gözde iş kollarından biri haline geldi. Hem şirketlerin sayısı her geçen gün artarken hem de bu firmalara başvurup ev, araba gibi faizsiz sistem üzerinden mal sahibi olmak isteyenlerin sayısı da bir hali arttı.

Firmaların hızlı bir şekilde bu alanda faaliyet göstermesi sonrası bazı kurallar konulması ve vatandaşların mağdur olmaması adına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu harekete geçti. Kısa ismi ile BDDK olarak bilinen kurum bu alanda faaliyet yürüten firmaları incelemeye aldı. Sonrasında ise bu alanda çalışmaya devam edebilmek için gerekli sürede intibak şartlarının sağlanması için vakit verildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu süresinde intibak şartlarını tamamlamayan 21 şirket için vatandaşları da endişeye sevk edecek ancak vatandaşı koruma amaçlı bu 21 firmanın intibak taleplerini reddine karar vererek tasfiyelerini istedi.

"Faizsiz Kredi Şirketlerine Ödenen Bedeller Nasıl İade Alınacak"


Bu karar gazetelerde ve televizyonlarda çıktıktan sonra 21 şirkette işlem yapan ev veya araba hayali kuran vatandaşlar paramıza bir şey olacak mı endişesi taşımaya başladı. Söz konusu şirketlerin tavsiye süreçleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından takip edilmekte olsa da bu vatandaşın endişesini dindirmeye yetmedi. Vatandaşın aklındaki tek soru ise şu bizim paramıza bir şey olur mu paramızı geri alabilir miyiz? Bunca yıllık emeğim heba mı olacak? Gibi sorular vatandaşın aklını kurcalamaya devam ediyor.

“Faaliyetler Neden Durduruldu"


BDDK getirilen düzenleme ile firmaları 100 milyon lira sermayeye sahip olmalarını öncelikle şart koştu. Sonrasında ise her şube için ise 1 milyon lira sermaye bulundurma zorunluluğu getirildi. Tüm bu düzenlemeleri yerine getiremeyen firmalar ise inceleme sonrası tasfiye sürecine girdi.

“Tasarruf Finansmanına Para Yatıranların Durumu"


Tam bu noktada vatandaşın aklına şu soru geldi. Peki burada kişilerin hak talepleri nasıl sağlanacak verilen ödemelerin iadesi ne şekilde olacaktır? Aşağıda adı yazılı ve BDDK’nın tasfiye kararı aldığı firmalar ise şöyle. İktisatevim, Vizyonevim, Doğruevim, Finansevim, Birikimevim, Yaşamevim, HH Aydın Yatırım Holding A.Ş, İhtiyaçevim, Varlıkevim, İstek Evim, İkizlerevim, Destekevim, Gerçekevim, Değer Tasarruf, Önceevim, Morevim Tasarruf, Hedefevim, Gelecek Tasarruf, Birlikbirikim Gayrimenkul, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. Bu firmalara para yatıranların sayısının 100 bin kişi üzerinde olduğu tahmin edilirken yatırılan paraların durumu ise şöyle. BDDK bu süreçte vatandaşların mağdur olmayacağını yaptığı açıklamada şunları belirterek ilan etti. BDDK olarak tasfiye kararı alınan şirketler bu şartları sağlamalı. 1 lira mevduat topluyor, 100 liralık iş yapıyor. Mağduriyetlere yol açıyor. Sonrasında daha büyük mağduriyetler olmaması adına bu karar alınması zorunlu olduğu belirtildi. Genel açıklamalara bakıldığında buralara para yatıranlar mağdur olmayacağı ve devletin güvencesi altına girecekleri belirtilmektedir. Burada ilgili firmaların mal varlıkları ve sahipleri de doğabilecek zararlardan yükümlü olacak.

"Tasarruf Finansmanı Nasıl Çalışır"


BDDK’nın kararı sonrası gözlerin çevrildiği finansman şirketlerine de değinmekte yarar var. Türkiye çapında 300 bini aşkın dar ve orta sınıfın yatırım yaptığı ev veya araba hayali kuranların faizsiz bankacılık yada finansman yöntemi ile diledikleri şeye belli ödeme koşulları sonrası kavuştukları bir sistemdir. Bu sistemde faiz yerine %5 ile 10 arası katılık bedeli ödenmektedir. Bu sistem ülkemizde 1990’lı yıllarda başlamış son birkaç yıldır da firmaların çoğalması ile insanların daha çok ilgi gösterdiği bir alandır.

"Tasarruf Finansmanı İçin Avukat Desteği"


Gelinen süreçte her ne kadar devlet veya bu alanda görevli kurumlar açıklama yapsa da yıllardır biriktirmeye çalışan ve bu bahsi geçen kurumlara para yatıranların endişesi dinmiş değil. Bu durumda kişiler haklarını korumak adına gayrimenkul alanında uzman tasarruf fonları konsun da deneyimli avukatlar aracılığı ile haklarını nasıl arayacaklarını öğrenmeye çalışmaktadır. Burada firma ve şahıslar arasındaki ticari ilişkiden kaynaklı süreçler ve mevcut sözleşmelerden kaynaklı doğan hakların talep edilmesi mümkündür. Söz konusu 21 firma veya şirket komisyon ile tasfiye sürecine girdi. Bu durumda alacaklı kişiler öncelikle komisyona başvurarak alacaklarını bildirmek zorundadır. Para yatıranlar tarafından gelen bilgiler ilgili firmaların muhasebe evrakları ile karşılaştırılacak. Eğer bu şirketlerin bankalar veya mal varlıkları mevcut ise buna göre ödemeler planlanacak. Ancak bu firmalarda çalışan kişilerin alacakları ile devlet alacakları öncelikli alacak sınıfındadır. Bundan dolayı eğer firmaların kasaları boş ise mudilerin bir çoğunun alacak tahsilatında sıkıntı yaşaması bekleniyor. Bu alanda sorularınız için ofisimizle iletişime geçebilir 0507 371 1717 nolu whatsapp hattımıza yazarak hukuki olarak danışmanlık talebinde bulunabilirsiniz.

Faizsiz konut veya araba finansmanı olarak faaliyet gösteren firmalar ile yaşanılan maddi veya sözleşmesel sorunlara avukatlık hizmeti.
www.arikanavukatlik.com
Faizsiz Konut Finansmanı İle Ev Alanlara Avukat Desteği/
4 5
İmge Tercüme
Merhaba
Tahmini Cevap Süresi 8 Dakikadır